Sunday, April 29, 2007

dagje strand + eindelijk regen!!

Afgelopen woensdag was het Anzac-day, nationale vrijedag waarop de oorlogsslachtoffers en veteranen herdacht worden. We zijn naar het strand in Glenelg gegaan om lekker even uit te waaien. Glenelg is het Lloret van Zuid Australie. Maar........eerst nog even een pampertje verwisselen onderweg:

Het begon langzaam aan te stinken in de auto!

Parkeren is eigenlijk nooit een probleem in Australie, zelfs niet in Glenelg. (of we hebben altijd geluk dat kan ook ;-) Vlakbij de jachthaven was volop plek dus weer even op de foto:

Jachthaven van Glenelg

Het weer was niet onbewolkt maar de temperatuur was nog steeds erg aangenaam. Diverse mensen waren dan ook nog lekker aan het zwemmen en dus niet gek voor een winterse dag (ja!! Tis hier alweer winter)

De pier van Glenelg

Op de pier

Indy vindt het erg leuk als we erop uit gaan en kijkt continu rond. Buurtpreventie noem ik het altijd want ze houdt het goed in de gaten allemaal! Slapen doet ze dan 's avonds ook altijd als een roosje, dat begint al in de auto als we 2 meter hebben gereden ahahaha

Lekker gek doen met pappa





Baywatch-toren op de achtergrond

Na een pilsje op het terras hebben we een stuk over de boulevard gelopen en toen naar huis.

De volgende ochtend werden we verrast met regen! Na ongeveer 3-kwart jaar van geen druppel regen (!!!!) was het dan zover, het kwam met bakken uit de lucht! Ze zouden eingelijk de tuinafscheiding/schutting komen zetten maar deze man kon niet veel doen. Hij reed om te beginnen onze grond al op, heel stom want het is 1 grote moddelpoel. Hij zat dan ook muurvast en is met veel hulp en moeite eruit gekomen! Indy hield uiteraard alles weer in de gaten:

Attentie attentie, buurtpreventie!!!

As. maandag zou de tuinbestrating/oprit gelegd worden, maar ook deze lui kunnen niks doen. Waarom niet??? Nou, het heeft nu al 3 volle (!) dagen en nachten geregend. Echt aan 1 stuk door. We lopen dus van auto naar huis en vise versa met schoenen in onze hand en rubber(kap) laarzen aan!!! hahahaa, we zakken echt 10 tot 15 cm in de blub! Lijkt wel of we weer in Nederland zijn met dat gezeik maar het scheelt dat we al zolang geen druppel hebben gehad en Australie het echt nodig had natuurlijk. De boeren zullen groot feest hebben, want ze vreesden voor de hele fruitoogst van nu tot over 5 jaar (!!) als het niet binnen een aantal weken goed zou gaan regenen. Dus goed nieuws! We kunnen lekker banaantjes en onze appeltjes blijven eten. Alleen voor ons huis is het slechte timing, 1 week later had van ons wel gemogen, maar kijk zelf maar even:

Laarzen bij de voordeur

Moddergevecht zit er in ieder geval in!!!

Niks mee te beginnen momenteel

3 comments:

  1. Hallo Anouk, Ben en Indy.
    Wat een 'n leuke dag uit weer! Hebben jullie nog Starbuck?? koffie gedronken? Toch mooi om te weten dat we daar 1ste Kerstdag ook geweest zijn hè? De pagina ziet er weer leuk uit.Fijn dat je daar toch altijd nog even de tijd voor vindt Anouk.
    Veel lieve groeten uit een zonnig Geldrop!!! Knuffel voor ons Indyke! xxxxx

    ReplyDelete
  2. AnonymousMay 03, 2007

    Hallo drietjes,

    Wel een beetje een late reactie maar al dat gedoe met psv....

    Elke keer weer die prachtige foto`s,wat een mooie omgeving daar bij jullie,
    Vooral die blubber partij..

    Hopelijk gaat het hier ook snel regenen.Ons landje is echt niet gewend aan bijna zes weken zonder drup!!Wel heerlijk temperatuurtje.

    Groetjes,X
    Annelies.

    ReplyDelete
  3. AnonymousMay 11, 2007

    he luitjes,
    Ben een tijdje achter met lezen, merk ik. Die leuke beachparty had ik nog niet gezien. Echt gezellig zo met allemaal lui van jullie leeftijd lijkt wel. Volgens mij hebben jullie al een aardige vriendenkring.Alle foto's zijn even mooi en jullie staan er steeds leuk op. Indy is echt een lekker ding, alleen dat psv-pakje staat haar echt niet!!
    Fijn dat er eindelijk regen valt, dat is hier ook weer het geval na 6 weken zonneschijn.
    Groetjes en tot mails
    kus Antje

    ReplyDelete