Sunday, January 29, 2006

We gaan bouwen!!!!

We hebben inmiddels een stuk land gekocht en zijn ook rond met een aannemer. Hiervoor hebben we veel gesprekken gehad met diverse aannemers en ontwerpers. Iedereen heeft zo wel iets aan te bieden natuurlijk.

Hiernaast zie je het ontwerp waar ons oog op is gevallen. Na wat kleine aanpassingen is het nu helemaal hoe we het willen hebben. Het zal nog ca. 4 mnd duren voordat ze met de bouw van ons huis beginnen. Het plaatsje heet: Mc Kinlay Ridge, dit is een dorpje wat naast Gawler ligt. (waar we nu wonen) Omdat het misschien niet op de kaart ligt omdat het zo'n nieuwe wijk is, kun je kijken bij Hewett. Dit ligt net boven Mc. Kinlay Ridge (maar zoals gezegd is het om de hoek van Gawler)

Image hosting by Photobucket
Dit is een tekening van het vooraanzicht van hoe het huis er hoogstwaarschijnlijk uit komt te zien. Stenen, dakpannen e.d. moeten we binnenkort gaan uitzoeken. Leuke maar moeilijke klus!

Dit is het land wat we gekocht hebben. (782 m2) Het is een nieuwe wijk, de meeste huizen staan er al. Het land ligt aan de hoge kant van de weg (op een flauwe helling van een berg) We hebben dus een mooi uitzicht op de bergen/natuurpark. De buren hebben we al ontmoet, relaxte mensen van onze leeftijd.






Hieronder zie je wat afmetingen (in rose)
















-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ondertussen hebben we hier tropische temperaturen, vrijwel de hele week boven of rond de 40 graden! Gelukkig hebben ze in Gawler een zwembad voor wat verkoeling. Ben heeft zijn haren afgeschoren tegen de warmte en zoals je ziet blijft het blikje cola door de hitte gewoon aan zijn kop plakken...!




------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze "Wolf spider" zag ik een paar dagen geleden onder onze veranda liggen (dood) Het is 1 van de gevaarlijke spinnen die hier in Australie voorkomen. We hebben een boekje met alle gevaarlijke dieren in Australie gekocht en ik had hem al snel gevonden. Het is wel een erg mooi beestje met een lijf dat eruit ziet als een leeuw. Konden hem beter "Lion spider" noemen.....!











------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 minuten geleden kwam onze buurman aan de deur: Er zat een zeldzame vogel bij zijn overbuurman in de struik. Dit is hem dan: de Tawney Frogmouth. Hij zat echt muisstil en we hebben er een meter vanaf gestaan. Het lijkt net een tak/boomstronk. De overbuurman was zijn planten water aan het geven en zag hem ineens zitten!



------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ondertussen zijn we beide hard aan het werk; Ben werkt nog steeds bij David Hurst Kitchens en heeft het goed naar zijn zin (hij praat al behoorlijk Aussie) Ikzelf ben de komende 3 weken aan het werk in Klemzig (45 minuten rijden vanuit Gawler) op een andere vestiging van Southern Cross Care. Bevalt goed maar dit is zoals gezegd maar tijdelijk (alleen op dinsdag op de vestiging in Gawler, hopelijk kan ik na deze paar weken meer uren krijgen hier, anders moet ik elders gaan zoeken)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ondertussen weten we ook dat we in maart nog moeten verkassen: De huurbaas wil het huis gaan verkopen! Het stond ookal bijna 2 jaar leeg toen wij erin kwamen, dus hij zal er nu echt vanaf willen. Wel jammer want we moeten nu dus 2 x in het komende jaar verhuizen, maar goed. Gelukkig is huurhuizen geen probleem in Australie; er staan volop huizen te huur.

4 comments:

  1. wat een rare vogel ! ha ha ha!
    Supergaaf om te zien !

    ReplyDelete
  2. hey kalle!! hihihihi
    leuke spin, trouwens. en de platte grond van jullie woning ziet er top uit!!

    gr. Etienne

    ReplyDelete
  3. Ik weet niet of ik nu jaloers moet zijn op die temperaturen of niet. Vanmorgen heerlijk gewandeld in de vrieskou. Daar knapt een mens van op. ;)

    Voor de rest wel ontzettend interessante beesten. Voor op een beeldscherm.

    ReplyDelete
  4. Gaaf huis man!! Zo'n stukje grond zou ik ook wel willen :-) achter mijn huis. Groetjes Patrick en de rest

    ReplyDelete