Sunday, February 15, 2009

Bosbranden

Op ongeveer 1000 km hier vandaan probeert men de bosbranden nog steeds onder controle te houden of te blussen. Hoewel dit een onbegonnen werk is. Het is een eindje van hier maar toch ... met gigantische snelheid verspreid het vuur zich en iedereen houdt zich paraat.

Video

Het is werkelijk vreselijk. Elke dag opnieuw horen we op het nieuws hoeveel doden er al geteld zijn. Momenteel 181 maar het gaat zeker oplopen tot 300 of meer. Het zal nog maanden duren voor alle lijken gevonden worden, laat staan het identificeren. De ergste ramp dat Australië ooit heeft gekend. Natuurlijk zijn ook vele dieren hierbij getroffen. Gelukkig krijgen deze ook de aandacht die ze verdienen, zie video.

De wereldberoemde video van de koala die water krijgt van de brandweerman kun je hier nog eens terugzien.

Het is ongelooflijk ... blijkt dat 60% van de vuurhaarden zijn aangestoken! Een man van 31 is opgepakt en een gast van 15 jaar.
Tja, ... er zijn zieke mensen op deze aarde.
Lees meer.

We kennen ook een paar mensen die in de getroffen streek wonen maar voorals nog zijn ze niet getroffen gelukkig! Hier in Gawler is ook brand geweest. Meer dan 100 ha zijn verwoest.

Lees hier meer.

Een werkplaats in Gawler is ook in vlammen opgegaan en hier waren zo'n 50 brandweermannen aan het werk om het te blussen.

1 comment:

  1. Wat een drama allemaal en wat een zieke mensen lopen er rond,hier spreek je toch van een massa moord.We hebben hier op tv ook vanalles vernomen.Hopelijk komt er snel een einde aan deze nachtmerrie !!

    Gr,
    Annelies

    ReplyDelete