Monday, March 27, 2006

Clipsal 500

Eindelijk was het dan zover: De Clipsal500.

Zondagmorgen 26 maart zijn Willem en ik naar de Clipsal500 gegaan.De vrouwen moesten zichzelf maar vermaken,dit was immers een mannendag!!!! (Racen met die handel)
Willem had via het werk 2 viptickets(a $950-) kunnen bemachtigen, dit hield in dat we in een mooie lounge mochten zitten in de chicane tegen het circuit aan. Ook kregen we onverwacht een uitnodiging voor een tour door de pitstraat, we mochten letterlijk overal bijkomen: in de garageboxen,materiaaltruck en zelfs de wagen waar alle data werd opgeslagen van de racewagens. Toen we terugkwamen in de lounge konden we lekker aansluiten voor het buffet en daarna lekker icecream als toetje, verder heel de dag door broodjes,snacks en natuurlijk bier,bier en veel drank.











Dit was onze VIP-box, tegen het circuit aan in de chicane.











Dit waren 2 meiden die ons de hele dag door verzorgde, lekkere broodjes en natuurlijk de nodige drank!!

s’ morgens waren er wat andere races waaronder een oldtimerrace, de bekende porsche-cup en de UTE’s. (moderne pickups) Deze zorgen overigens altijd voor een show door hun ruwe rijstijl!!




Voor de grote race werden we opgehaald voor een tour door de pitsstraat. We werden met golfkarretjes door de mensenmenigte en zo de pits ingereden, wat een luxe was dit!!


Let op al die mensen die niet van de gele lijn af mochten en waar lopen wij: ram overal doorheen,de geur van brandend rubber en de pitspoezen, HEERLIJK!!



























Willem en ik in de materialenwagen van 1 van de Fordteams.



De V8 race, met mijn maat Graig Lowndes met nummer 888. Zaterdag heeft hij de race gewonnen maar zondag viel hij na veel pech te hebben gehad uit.Zijn teammaat won de zondagrace wel gelukkig. Van de +-32 deelnemers zijn er denk ik zo'n 22 Holdencoureurs en 10 Fordcoureurs,ik als Fordrijder vind het dan ook altijd leuk om die teleurgestelde Holdenfans te zien,HEERLIJK!!!














Ook was er (zoals altijd) een grote vliegshow voorafgaand aan de grote race, FA18 straaljagers,vliegtuigjes en zelfs grote boeings vlogen over het circuit wat natuurlijk een hels kabaal gaf!


Helicoptervlucht boven het circuit,voor 70$ kon je een kwartiertje boven het circuit rondjes maken en ook een gedeelte boven de stad.


Wat foto's van de stad Adelaide en z'n buitenwijken gemaakt vanuit de helikopter.

2 comments:

  1. Leuke pagina, mooie foto's. Het leven is goed hier, nietwaar!!
    Willems bijdrage van dag twee laat nog even op zich wachten.

    Veel liefs,
    Lenie en co.

    ReplyDelete
  2. Ziet er inderdaad goed uit! De meeste foto's had ik al via de mail gezien. Maar je had niet verteld dat jullie ook met een helikopter bven het circuit en adelaide ahdden gevlogen. Vette ervaring lijkt me dat! Hoe noem je dat ook al weer; Als een prins in wal.... uhhhh, australie!

    En Oo, Oo, Oo, wat zien die pitspoezen er toch goed uit! die foto staat zeker op je bureaublad van je pc! geef je groot gelijk!

    Ik ga je snel weer een mail sturen, ben alleen afgelopen week niet helemaal fit geweest. (zal wel met het kampioensfeest te maken hebben gehad, was het wel waard)

    Groeten Etienne

    ReplyDelete