Tuesday, November 08, 2005

Overstromingen in Adelaide omgeving


Loopbrug totaal overstroomd en van een klein riviertje tot.....

Zondagmiddag is het begonnen met regenen. Het kwam echt met bakken uit de lucht met zondagavond veel onweer, zo erg dat na een lichtflits alle lampen hier in huis uit en meteen weer aan sprongen en bij de buren sprong alle tuinverlichting aan en weer uit. Het is gestopt met regenen maandagnacht. Omdat het zoveel en zohard had geregend voor meer dan 24 uur zijn diversen rivieren/beekjes e.d. overstroomd. We kregen vanochtend al een mailtje met wat foto's uit Gawler door van een Nederlandse kennis hier in Adelaide met de vraag of we het droog hadden gehouden...... Vanmiddag reden we terug van het winkelcentrum en het was aansluiten naar huis toe; zo druk op de wegen dat we stapvoets de laatste 4 km verder moesten.

We hebben een binnendoorweg genomen, maar diverse wegen waren afgesloten vanwege overstromingen. Huizen waren ondergelopen, bij veelal huizen lagen de zandzakken in de deuropeningen. Het leek wel of de hele bevolking van Gawler op de been was om hier foto's van te nemen en iedereen was ontdaan. We hebben er zelf ook wat kiekjes van gemaakt. Om een filmpje te zien, even hier klikken.


Deze brug is normaal gesproken 2,5 meter hoog. Op de rechterfoto zie je nog net hoe verkeersborden boven het water uitkomen.

1 comment:

  1. Hey Ben en Anouk

    Wat een regen he, ben langs de Torrens river naar de stad gefietst en meerdere keren kon je niet verder omdat alles onder water stond-staat. De walvis van de brouwerij lag bij Underdale, heb ik ook wat leuke foto´s van
    ;-). De droogst staat op het droogste continent. mmmmmm.....

    Zie jullie snel weer!

    Willem

    ReplyDelete