Friday, November 18, 2005

De eerste verdiende Australische dollars

Het plastic zakje met cashBen heeft vandaag de eerste betaling ontvangen (cash!!) van zijn nieuwe werkgever!! Na 2 dagen aan het werk te zijn kwam hij vandaag thuis met een zakje met geld en zijn contract. Hij werkt bij David Hurst, plaatselijk keukenbedrijf. Het is in Willaston en dit is zo'n 5 minuten met de auto. (ja, met de AUTO. Het is hier zo bergachtig dus fietsen is niet te doen, ook niet voor dit kleine stukje!!!!)



Eerste week zit er weer opBen werkt met 3 andere op de werkplaats en iedereen werkt aan een eigen keuken. Het is wel een beetje wennen want het tempo ligt hier ten eerste stukken lager dan in NL en de temperatuur is vele malen hoger. Zijn eerste werkdag was het 35 graden en geen airco in de werkplaats.

Zijn baas is erg relaxt, zijn samen gister naar een karwei wezen kijken en hebben nog een bezoekje gebracht aan zijn boot (!!) Hij had iets nodig, zei hij.

Ben moet zelfs binnenkort al "in de kost" hier in OZ. Ook hoeft hij pas om 8 uur te beginnen, om 8.01 uur komen dan ook de 1e werknemers aan (niet iedereen hoor, allemaal rustig op het gemakje naar het werk hier)

1 comment:

  1. sjonge jonge, ken ons Benneke nog geen 5 minuutjes fietsen over een paar bergskes? ha ha ha!

    ReplyDelete