Saturday, January 26, 2008

Australia Day

Onze Australische meid

Altijd vrolijk

Op 26-01 is het Australia Day, de Australische nationale feestdag. Samen feestvieren ter ere van het feit dat we in een land zoals Australie wonen waar we het zo goed hebben, samen als 1 volk. Trots zijn op wat men bereikt heeft en trots zijn op land! Heerlijk dat we hier nu bij horen........!

Mensen gaan verkleed de straten op, in het centrum van Adelaide is een openluchtconcert (gratis toegang), draaimolens voor de kinderen (ook gratis) en vele eetkraampjes, suikerspinnen, slushpuppies en weet ik veel wat te verkrijgen. Het wordt hier uitbundig gevierd! Er was ook een cricket wedstrijd bezig tussen Australie en India en dat is ook in de stad. Het was dus lekker druk en heerlijk weer trouwens, zo'n 34 graden en volle party zon. De gemeente had dan dus ook tentjes opgezet zodat de mensen wat verkoeling konden opzoeken. Ideaal!!!

De tentjes en het podium
Hier zie je het podium en de blauwe "gemeente" tentjes. Het is niet goed te zien maar links staan nog 50 tentjes schat ik zo. Het is een mooi groot park net aan de rand van de stad. Er is regelmatig iets te doen hier en het is altijd gratis. Parkeren is trouwens ook geen probleem. Op de meeste plaatsen aan de rand van de stad is het gratis parkeren en we hebben dan ook 3 minuten moeten lopen van de auto naar het park. Van zoeken naar een plekje kun je eigenlijk niet spreken. Een paar straten doorrijden en je ziet altijd wel een "spot". Heerlijk, wonen in Adelaide!

Gemiddelde australier in de stad

Doet ons denken aan koninginnedag in Nederland (met een tikkeltje carnaval....)

1e keer in de draaimolen

Indy is dan ook voor het eerst in de draaimolen geweest. Ze wist niet precies wat de bedoeling was dus ze zat maar een beetje rond te kijken naar de andere kinderen... kijken wat die aan het doen waren. Was best grappig om te zien!

Indy en Angela

We hadden deze dag met Frans en Angela afgesproken in het park in de stad (Elder park) hier was het openlucht concert en nadat we wat champagne en wat biertjes opgepikt hadden bij de drive-thru waren we in de middag van de partij.

Met Frans en Angela

Natuurlijk even op de foto met Indy

Het is erg gezellig geweest en altijd te kort. Toen het concert afgelopen was en de meeste mensen huiswaarts gingen, zijn we bij het water gaan zitten en hebben daar nog wat gegeten en gedronken samen. Een geslaagde Aussie-day!!

Nog even naborrelen in het park

1 comment:

  1. Hallo BIA,
    Wat hebben jullie weer een gezellige Australian day gehad. Prachtige zon en een heerlijke temperatuur. De foto's zien er weer erg gezellig uit. Kei leuk dat sjaaltje om Indys haar!!!!
    Liefs van ons xxx

    ReplyDelete