Monday, April 17, 2006

Typisch Australisch

Even een geinige advertentie uit het lokale krantje hier in Willaston. Bij ieder hotel zit naast een restaurant, een bar, een bottle-shop (drive through drankenhandel) en een pokies-zaal (grote zaal vol met gokkasten) Hier wordt ook vrijwel alle omzet van het hotel vandaan gehaald. Pokies zie je enkel bij hotels. Het gokken gaat vaak gepaard met het nodige bier en omdat de hoteleigenaren vanuit vroeger verplicht waren om een overnachting aan te bieden indien de klanten beschonken waren, waren er dus hotelkamers beschikbaar en noemde ze het een "hotel". Tegenwoordig worden de kamers zelden gebruikt en is het pokies gebeuren datgene wat het hotel draaiende houdt.

Pokies zijn in Australie een groot probleem, veel mensen zijn dan ook verslaafd aan het gokken en er is zelfs een politieke partij die de pokies wil afschaffen in Australie. (mits ze de kans krijgen uiteraard.... ze krijgen ieder jaar weer meer en meer stemmen trouwens!)

Als Ben om 8 uur opweg is naar zijn werk, ziet hij al mensen achter de pokies-apparaten zitten!! Hier in Willaston heeft het hotelrestaurant nu een actie waarmee je bij een maaltijd van 12 dollar nu 400 credits krijgt op een pokies-apparaat. (dit is t.w.v. 4 dollar dus) Tja, zo proberen ze mensen toch weer binnen te houden, ook na de maaltijd. We gaan het eens proberen: zo'n super schnitzel is natuurlijk ook nooit weg en we willen nu eenmaal goed inburgeren!!! Het hotel-restaurant schijnt in Egyptische styl ingericht te zijn, we zijn benieuwd........

2 comments:

  1. Prima die Pokies, betalen ook daarmee mijn riante salaris. Stop al je geld er maar in !!

    Coober Pedy Willem
    (nu even in de ziekenboeg in Adelaide)

    ReplyDelete
  2. Wat grappig. Dus eigenlijk is snitzel eten heeeel slecht voor je Portemonnee!

    groeten Etienne

    ReplyDelete