Sunday, September 19, 2004

De beslissing om te emigreren

Zo'n 11 jaar geleden hadden we het er vaak over; samen vertrekken naar het buitenland... samen een leven opbouwen zoals we daarvan fantaseerden.

Nu Ben zijn huis verkocht had en bij mij in Eindhoven kwam wonen en we samen achter de computer zaten te kijken naar koophuizen hadden we het er nog eens over. Onze plannen van toen. We beseften dat als we nu hier in de buurt een huis zouden kopen, we dan waarschijnlijk niet meer zouden verkassen naar het buitenland. We hebben toen besloten om hier beiden eens over na te denken, alles tegen elkaar af te wegen. We hadden het er vaak over. Over de dingen waar je naar uit keek, de uitdaging en droom die we zouden verwezelijken en ook de mensen en dingen die we achter zouden laten... Oktober 2002, vakantie Egypte, hebben we 8 dagen over niks anders gepraat en besloten om er 200% voor te gaan: Emigreren naar Australië!! Waarom nu helemaal Downunder? We hebben een selectie gemaakt van alle Engelstalige landen en gekeken naar de economie, welvaart van ieder land, klimaat en of je zowieso in aanmerking zou kunnen komen voor een werkvergunning (Amerika bijvoorbeeld werkt met een wachtlijst van ca. 8 jaar en gaat vervolgens d.m.v. loting de mensen ja of nee binnenlaten) Omdat er niet veel landen overbleven, alleen Nieuw-Zeeland en Australië hebben we beide landen onder de loep genomen. Nieuw-Zeeland is makkelijker om binnen te komen, maar alles ligt erg geïsoleerd. Omdat we nog geen 70 jaar zijn, hebben we hier dus niet voor gekozen.

Eenmaal terug in Nederland hebben we Internet geraadpleegd om te zien wat we allemaal moeten doen hiervoor. Dit viel niet mee! Het is wel duidelijk dat je daar niet zo binnenkomt en dit is dan ook één van de vele redenen waarom we weg willen uit Nederland. (evenals het klimaat, de maatschappij, het op elkaar wonen, mentaliteit van het tegenwoordig Ollandistan, stress/werkdruk die elk jaar toeneemt etc. etc!!) Om zelf eens te bekijken waar men allemaal aan moet voldoen kan je de volgende pagina eens bezoeken: http://www.immi.gov.au/migration/skilled/basic_requirements.htm Als je hieraan voldoet kán je dus verder gaan met het traject te doorlopen. We hebben een heel boekwerk doorgenomen met uitleg over dit traject en wat hierbij komt kijken. http://www.immi.gov.au/allforms/books6.htm

No comments:

Post a Comment